Szwankujący czujnik cofania po deszczu lub umyciu auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • korpal
    Ambiente
    • 2008
    • 168

Z rozstawem to nie problem, jak coś ci się mocno spodoba zawsze możesz dać przykręcane dystanse zmieniające rozstaw śrub, dodatkowy plus do prezencji będziesz miał wtedy :wink:
  • wkowal10
    Ambiente
    • 2007
    • 237

Witam. Szwankuje mi czujnik cofania po umyciu auta lub po deszczu. Czy jest on do naprawy, cz raczej nie i po zdjęciu zderzaka trzeba go wymienić (chyba jest nieszczelny). Ile kosztuje oryginalny czujnik. Czy warto kupić czujnik z allegro . Bo jak się zdejmie zderzak to czujnik na wymianę trzeba mieć , chyba że stary można naprawić?Dzięki za sugestie i podpowiedzi. Pozdr.

Komentarz

• Guguś
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1212

wkowal10, sprawdź przewody pod zderzakiem, często tam gniją, tuż przy czujniku.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• wkowal10
        Ambiente
        • 2007
        • 237

Ale zderzak trzeba zdjąć? I wtedy zaizolować przewody? Ktoś tak miał?

Komentarz

• Guguś
          L&K
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1212

wkowal10, zdecydowanie najłatwiej będzie do tego dojść, poszukaj na forum, była już o tym mowa.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• maverick
            Drive
            • 2009
            • 73

Witaj.
            Miałem niedawno problemy z czujnikami w przednim zderzaku.... okazało się że ramka od numeru rejestracyjnego poluzowała się i powodowała że czujnik piszczał i piszczał czym doprowadzał mnie do szału. Pomogło lepsze zamontowanie ramki i od dwóch miesięcy mam spokój.
            W moim przypadku była w/w przyczyna ale na forum jest jeszcze dużo na ten temat.

Komentarz

• Hidd3n
              Drive
              • 2010
              • 45

przerabiałem juz temat, u mnie ktos wbił czujnik do srodka i piszczał cały czas. Cała operacja zdjecia zderzaka, poprawka i montaż z powrotem zajmie Ci max godzine.

Pozdrawiam

Komentarz

• SuchyX
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1170

I u mnie czujniki z tyłu chodzą w cały świat. Jak Wrzucę wsteczny i nic za autem nie stoi to one piszczą różnie raz ciągły sygnał raz przerywany itd... na przemian. Więc trzeba będzie mówicie się dobrać do zderzaka i tych czujników.
                Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

Pracuję...